Home MUZZ: Muziekblog MOVV: Filmblog


donderdag, juli 28, 2005:

DGKF: Hitchin' With A Jacket

Mijn god, die layout! Heerlijk! Beter dan deze recensie wellicht? Hm. Da's een moeilijke. Maar hey, oordeel zelf. Ondertussen weet je hopelijk wel hoe het gaat, ik kijk twee films, ik vertel jullie mijn zeer deskundige mening en vervolgens ga je weer op de wc zitten sjorsen. Maar eerst lees het deze nieuwe Grote Kokstra Filmrecensie over Hitch en The Jacket.

Om te beginnen mijn excuses voor deze film, Hitch. Ik weet het, een flauwe feelgoodnichtenfilm, chickflick, of hoe je het ook wil noemen. Maar ik heb de film nu eenmaal gekocht *kuch* en dan zal ik hem kijken ook. Voor iedereen die de afgelopen maanden onder Marianne of een soortgelijk zwaar iets hebben gelegen het verhaal. Het is Will Smith, hij is een datingboktor die de kanslozen in deze

samenleving aan hete dames kan koppelen, zoals Albert (Kevin James, uit The King of Queens) met Allegra Cole. Ondertussen is hij ook nog bezig met zijn eigen projectje, Eva Mendes. U weet wel, dat gangstersletje uit Training Day en 2 Fast 2 Furious. Vele komische situaties volgen natuurlijk, met een haha hier en een haha daar en uiteindelijk lopen alle twee de verhalen goed af. Het zou geen feelgood zijn als het niet zo was, toch? Will Smith doet alsof hij Will Smith is en dat doet hij goed! Vechten met robots, met Eva Mendes omgaan, die gozert kan het allemaal. Goed hoor, voor een neger ;)! Erg relaxerende film, erg vergeetbaar ook. Goed spel, goed plot, een 7.5.

Walter heeft hem al mááánden geleden gezien en gaf een "8/8.5": The Jacket. Een ex-soldaat, niet helemaal goed bij zijn hoofd, hij hielp een klein meisje en haar moeder met een kapotte auto, daarna heeft hij iemand vermoord, of toch niet, maar uiteindelijk moet hij naar een psychiatrische inrichting.

Als therapie spuiten ze hem met een goedje in en sluiten ze hem een paar uur op in een la in een dwangbuis. Dat is zo'n ding waarbij je de mouwen op de rug kunt vastbinden. Wanneer hij in de la ligt kan hij reizen in de tijd (cool hoor, met die flashbacks in zijn ogen) en hij kan ook naar de toekomst gaan. Naar 2007 om precies te zijn. Daar vindt hij het kleine meisje weer, maar dan groot (gespeeld door de vrouw die je toch een boobjob gunt: Keira Knightley - kijk maar eem' hierrrr voor een extra stout screenshot!) en uiteindelijk helpt hij haar aan een beter leven. Hij weet ook hoe hij dood gaat, maar daar doet hij verder niks aan... Ja, dat was het einde inderdaad. Het laat je zitten met een paar onbeantwoorde vragen, maar je hebt wel even een halve tiet gezien, dus het was niet voor niets. Adrien Brody is Jack Starks, de ex-soldaat en wat een kop heef die gast, je zou hem toch bijna Dogface willen noemen! Hij was in ieder geval geloofwaardig, als mentaal gestoorde. En Keira Knightley. Daarmee is vanzelfsprekend alles gezegd. Een 7, vanwege de vaagheid enzo.

Hitch is van deze twee dus de beste film. Dat had ik van tevoren ook niet kunnen denken, maar zoals je ziet is het toch gebeurd. De relaxedheid van die film en de vaagheid van The Jacket waren de bepalende factoren. Hitch wint... en nu kunnen we het nooit meer veranderen. Ga je nu maar weer sjorsen op de wc...

Kokstra schreef dit, om 13:30



Wie hier?




Nuttige info

- Apple - Movie Trailers
- IMDb
- MovieMeter


Doorzoeken!


Ondertussen...


Advertentie